Ohjelmisto

REKILAULUT

Ilo Ensemblen esityksellinen konsertti ”Eikä ne värssyt viellä oo lopus” sai ensiesityksensä Musiikkitalon Black Boxissa 16.9.2015 ja sai näkyvyyttä mm. Helsingin Sanomissa. Konsertti koostuu koskettavista ja hulvattomista tarinoista, jotka nousevat kansanmusiikkimme rekilauluperinteestä.

Rekilaulut, nuo nelisäkeiset, riimilliset kansanlaulut olivat 1800-luvun populaarimusiikkia. Kansan suussa syntyneet rekilaulut kertoivat tavallisesta elämästä, eikä mikään inhimillinen ollut niille vierasta. Ilo Ensemble päivittää osaltaan rekilauluperinnettä nykyaikaan. Yhtyeen jäsenet ovat säveltäneet, sovittaneet ja sanoittaneet konsertissa kuultavat uudet elämänmakuiset ja rikassointiset rekilaulut. Niiden tarinat kumpuavat arjen iloista ja suruista, äitiyden haasteista, kaipuun haikeudesta ja yhteiskunnan epäkohdista.  Ilo Ensemble haluaa lauluillaan osoittaa, ettei rekilaulu ole pölyinen kuriositeetti, vaan elävä ja hedelmällinen musiikkitraditio, jonka sanoitukset ovat aina eläneet ajassa.

Konsertti toimii parhaiten sisätiloissa, joissa on mahdollisuus äänentoistoon. Tilasta riippuen kokonaisuus toimii myös akustisesti. Konsertin kesto on noin 60 minuuttia. Esityksen pituus on muokattavissa.

Linkki Ilo Ensemblen Musiikkitalon konsertista taltioituun videokoosteeseen löytyy täältä.

Helsingin Sanomien artikkeli löytyy täältä.

TILAUSOHJELMISTO

Ilo Ensemblen monipuolisesta ohjelmistosta löytyy omansa kaikenlaisiin tilaisuuksiin, mm. yritystilaisuuksiin ja juhliin. Ohjelmistoon kuuluvat niin viihdemusiikki, kansanmusiikki, ikivihreät, näyttämö- ja elokuvasävelmät, laulelmat kuin teatterilaulutkin. Pieniin tunnelmallisiin tiloihin akustisesti musisoiden tai suuremmille areenoille äänentoistolaitteiden kanssa. Yhtyeen ohjelmistoa voidaan myös räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

Yhtye esiintyy suomeksi ja englanniksi.

Ilo Ensemble ohjelmistoluettelo

Mainokset